Koningin opent Unipro “groenste fabriek van Nederland”

Koningin opent Unipro “groenste fabriek van Nederland”
Haaksbergen, 20.05.2014 – Groen voor Oranje

Opening Unipro door Koningin

Op 16 mei opende Koningin Máxima het bedrijfspand van Unipro. Speciaal voor de opening van de “groenste” fabriek van Nederland verscheen Hare Majesteit de Koningin in een prachtige groene jurk. De dag kon niet beter beginnen.

Met een druk op de knop van de pelletkachel opende Hare Majesteit in aanwezigheid van ca. 250 gasten het bedrijfspand van Unipro. Uit de CO2-neutrale schoorsteen kwam voor één keer rook, en wel groene rook. Hiermee werd de “groenste” fabriek van Nederland officieel geopend.

Over de pelletkachel

De pelletkachel is een belangrijk onderdeel in het “groene” verhaal van Unipro. De verwarming van het pand en de warmte die nodig is in de productie wordt in beginsel verzorgd door een combinatie van aardwarmte en warmte-koude opslag. Mocht er meer warmte nodig zijn, dan wordt dit geleverd door één van de pelletkachels.

Lees hier meer over de pelletverwarmingsinstallatie van Unipro»

Unipro image006 image008

Tagged with: , , , , , , , , , , , , ,
Posted in Nieuws

Hargassner Oostenrijk 35-jarig Jubileum

Hargassner Oostenrijk opent haar deuren voor het publiek tijdens het 35-jarig jubileum en opening van “Hargassner Energy World”.

Op zaterdag 8 en zondag 9 juni aanstaande opent biomassa pionier Hargassner GmbH de deuren voor het publiek in Weng, Oostenrijk. Dit jaar zijn er meerdere reden voor een Open Huis namelijk het 35-jarig jubileum van Hargassner en de opening van het nieuwe “Energy World”.

Als hoogtepunt dit jaar kunnen bezoekers exclusief toegang krijgen tot het nieuwe Hargassner Energy World. Deze bestaat onder andere uit een nieuwe showroom, diverse trainingsruimtes, innovatieve kantoorruimtes en meer dan 25.000 m2 energiebos met populieren, wilgen en olifantengras (Miscanthus). Verder is er de mogelijkheid om de moderne productiehallen te bezichtigen waar de Hargassner biomassaketels, pelletsverwarmingssystemen en bioketels worden geproduceerd.

Naast de Hargassner pellets en biomassaketels worden de nieuwe bioketels, bioWKK (houtwkk) en de Powerbox gepresenteerd.

De nieuwe Hargassner Powerbox (Heatingbox) is een mobile hete lucht installatie voor het verwarmen van bouwplaatsen, tenten, gebouwen, bedrijfshallen etc. en in de zomer worden de mobile Powerbox (heatingbox) ingezet voor het drogen van gewassen zoals mais, graan, hooi, aardappels en houtsnippers. De Hargassner Powerbox container is verkrijgbaar in verschillende vermogens van bioketels 70 tot en met 220 kW. De Powerbox is leverbaar in een hout pellets een-/of houtsnipperversie.

Warmte en stroom uit hout

De Hargassner bioWKK (warmtekrachtkoppeling, hout WKK) kunt u werkend  zien. De compacte biomassa WKK is een kleine compacte centrale die decentraal warmte (60 kW) en elektriciteit 20 kW produceert uit houtbiomassa.

Bezoekadres Hargassner Oostenrijk

Anton Hargassner Straße 1
A-4952 Weng
Oostenrijk

Tagged with: , , , , , , , , , , , , , , ,
Posted in Nieuws

Hargassner noviteiten energie besparingsbeurs 2016

Hargassner duurzame verwarmingstechniek met toekomst

In Wels, Oostenrijk, is tijdens de Energie Besparing Beurs de nieuwe Hargassner houtgestookte biomassa WKK installatie gepresenteerd voor de opwekking van stroom en warmte. De Hargassner houtgestookte biomassa WKK 80 levert 60 kW warmte en 20 KW stroom elektriciteit uit natuurlijk hout. De Hargassner KWK 80 is een ideale oplossing voor middel grootte toepassingen. De Hargassner biomassa KWK zal medio 2017 leverbaar zijn.

Nieuw Hargassner NANO PK pelletsketel met boiler geïntegreerd
Nieuw Hargassner NANO PK pelletsketel met boiler geïntegreerd

In het voorjaar van 2015 zijn de Hargassner Nano PK pelletsketels met een vermogen van 6, 9 en 12 kW gepresenteerd. Het gamma is nu uitgebreid met een 15 kW variant. De NANO PK pellet CV ketels zijn ideaal voor kleine ruimtes door de compacte bouw. De Hargassner Nano PK pelletsverwarmingsketels onderscheiden zich doordat deze aan de voor- en bovenzijde te openen zijn voor onderhoudswerkzaamheden. Tevens zijn de pellets CV ketels eenvoudig te installeren. Voor de NANO pelletsketel is nu een nieuwe WS 200 warmwaterboiler leverbaar. Buiten het feit dat deze boiler optisch gezien perfect bij de Nano PK pelletsketel past biedt deze warmwater boiler bovendien een snelle opwarmtijd en een continu hoog vermogen.

Combi cv ketel HV20-PK15

De nieuwe Hargassner Nano PK pelletsketel kan vanaf nu ook gekoppeld worden aan Hargassner stukhoutketel Type HV 20 – 50 KW en zo ontstaat een combiketel.  Deze ideale 2 in 1 oplossing combineert de crisis proof verwarming van een  stukhoutketel met het gemak en comfort van de automatische pelletsverwarming in een modern en nieuw design. Zeer efficiënte warmtewisselaars en doelgerichte warmteverdeling gericht op een minimaal warmteverlies en een hoge mate van efficiëntie.

Een andere noviteit is de Hargassner automatische omschakeling AUP in 2-, 4- & 6 voudige uitvoering voor pelletsopslagruimtes. Het kan perfect worden toegepast in grote opslagruimtes met een schuine vloer of in kleinere ruimtes zonder schuine bodem.  Het voordeel voor de klant is een optimale lediging van de pelletsopslagruimte.

Belangrijk voor de toekomst zijn ook de zogenaamde smart home oplossingen. Met de app van Hargassner kunt u eenvoudig en snel wijzigingen aanbrengen in uw verwarmingssysteem of informatie ophalen. Zo heeft u ook onderweg de controle over uw hout- en of pelletsverwarmingsinstallatie.

Hargassner Smart Home
Tagged with: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Posted in Nieuws

De nieuwe Hargassner Combinatie ketel HV/CL

De nieuwe Hargassner Combinatie ketel HV/CL is deze winter al verkrijgbaar

De nieuwe combinatie ketel HV/CL, geschikt voor pellets (houtkorrels) en stukhout (kloofhout), is deze winter al verkrijgbaar. Het unieke aan de Hargassner combiketel is dat deze combi CV ketel is uitgevoerd met twee gescheiden warmtewisselaars. Hiermee wordt het hoogste rendement en bedrijfszekerheid bereikt van dit verwarmingssysteem

Hargassner Combinatie ketel HV-CLPellets Brandstof

 

De Hargassner combi CV ketel is verkrijgbaar met een vermogen van 20 – 30 kW en is uitgevoerd met één eenvoudig te bedienen Touch-screen besturingsysteem. Het touchscreen besturingssysteem biedt tevens de mogelijkheid om uw ketel middels de Hargassner smartphone app uit te lezen en te bedienen.

Wilt u meer informatie over de nieuwe Hargassner combiketel of wilt u graag een prijs van een houtketel hebben neem dan geheel vrijblijvend met ons team contact op.

Hargassner, duurzaam verwarmen met comfort!

Tagged with: , , , , , , , , , , , , , , , ,
Posted in Nieuws

7 t/m 9 oktober 2014 – Energie 2014: nieuwe ECO HK biomassaketel & houtsnipperketel

Energie 2014: nieuwe ECO HK biomassaketel & houtsnipperketel

Van 7 tot en met 9 oktober 2014 vindt in de Brabanthallen in Den Bosch de vakbeurs Energie 2014 plaats. Energie 2014 is het platform van duurzame energie opwekking en energie-besparing.

Hargassner Nederland introduceert tijdens energie 2014 de nieuwe automatische biomassaketel en houtsnipperketel ECO-HK. Deze energiezuinige biomassa CV-ketel is geschikt voor diverse brandstoffen zoals houtsnippers, houtchips, houtpellets en verschillende argrarische brandstoffen zoals miscanthus (olifantengras).
De ECO-HK biomassa CV-ketel beschikt over een uniek beweegbaar trap-breekverbrandingsrooster met lage emissie uitstoot.

Nieuwsgierig? Bekijk de ECO-HK biomassa CV-ketel

Bezoek onze stand: Hal 1 Stand F041

Tagged with: , , , , , , , , , , , , , , ,
Posted in Nieuws

Hargassner smartphone-app voor pelletketels en biomassaketels

Energiezuinig omgaan met warmte: de Hargassner smartphone-app voor pelletketels en biomassaketels

Hargassner smartphone-app

Hargassner smartphone-app

Wie wil niet op een prettige manier met aangename warmte door de wintermaanden komen? Lekker thuiskomen bij voorkeur met gezellige duurzame warmte. De winterkou buiten laten en genieten van aangename warmte binnen.
Met de Hargassner smartphone-app kunnen de gebruikers van de Hargassner biomassaketels en pelletketels op ieder moment van de dag , wereldwijd, heel eenvoudig en ook nog eens veilig informatie opvragen en wijzigingen doorvoeren aan hun duurzame hout & biomassaverwarming.

De Hargassner smartphone app is gebruiksvriendelijk en is met zijn snelle weergave eenvoudig en gratis te downloaden op smartphone en tablet (besturingssysteem iOS of Android).
Alle informatie zichtbaar, eenvoud en gemak, weer een uitstekende service van Hargassner!

Klik hier voor meer informatie over de Hargassner app voor pelletketels en ECO HK biomassaketels

Tagged with: , , , , , , , , , , , ,
Posted in Nieuws

Openhuis 30 jarig jubileum Hargassner was een groot succes

Openhuis 30 jarig jubileum Hargassner was een groot succes

Op 24 mei jl. vierde de familie Hargassner het 30 jarig bestaan van Hargassner GesmbH in Weng, Oostenrijk.Hargassner Omdat men niet elke dag 30 jaar wordt en Hargassner over een zeer groot nationaal en internationaal netwerk van klanten, leveranciers en importeurs beschikt hebben zij dit samen met hun partners groots gevierd. Ook het team van Estufa B.V. als partner Nederland was hierbij aanwezig.

Niet alleen werd er gekeken naar de groei van de afgelopen 30 jaren maar ook naar de toekomst. Hargassner heeft als basis duurzame ontwikkeling met toekomststerke houtverbrandingssystemen.

Duurzaamheid staat voorop in de visie van Hargassner en haar partners wereldwijd.
Hargassner, een zeer grote speler in duurzame energieontwikkeling, blijft zich samen met haar partners richten op de toekomst onder het motto: “SAMEN ZIJN WIJ STERKER” !

Hieronder is een impressie weergegeven van het 30-jarig jubileum en openhuis op 24 en 25 mei jl.

Tagged with: , , , , , , , , , ,
Posted in Nieuws

Hargassner 30 jaar open huis 24 en 25 mei Weng Oostenrijk

Hargassner 30 jaar open huis 24 en 25 mei Weng Oostenrijk

30 jaar Hargassner

INGENIEUZE KOSTENDBESPAREND
De nieuwe energiezuinige Hargassner ECO-HK 20-60 welke geschikt is voor diverse brandsstoffen zoals houtsnippers, houtchips, houtpellets en verschillende agrarische brandstoffen miscanthus (olifantengras). De nieuwe Hargassner ECO HK 20-60 beschikt over een uniek trap-breekverbrandingsrooster hiermee kunnen houtsnippers, pellets maar de agro-brandstoffen voor comfortabele en goed verbrand worden.

INGENIEUZE COMPACT
Nano Pelletverwarming van 9 kW Dit is een ideale oplossing voor één-/ meergezinswoningen.

INGENIEUZE Stukhout en blokhoutverwarming
De ingenieuze stukhout en blokhoutverwarming met automatische ontsteking, automatische boiler reinigingssysteem, lambda-Touch-Tronic en gratis comfortpakket! Vier goede redenen voor Hargassner!

BRILJANT MODERN
Hargassner app – de mobiele afstandsbediening voor uw verwarming! Gemakkelijk en snel!
WEB SERVICES – onderhoud op afstand voor elke Hargassner ketel, helder en comfortabel!
« terug

GENIAAL EENVOUDIG & RUIMTEBESPAREND
Hargassner ECO-BOX – de verwarmingsoplossing voor uw woning! Gebruik uw centrale verwarmingsbox met Hargassner Nano pelletketel en pelletopslag ook voor andere doeleinden zoals voor opslag of berging. De ECO verwarmingsbox is een temperatuur gecontroleerde omgeving! De ideale oplossing voor nieuwbouw woningen of stadswijken.

Hargassner 30 jaarHargassner 30 jaar image004

 

Tagged with: , , , ,
Posted in Nieuws