Hargassner Unipro

Unipro

Het unieke aan het bedrijfspand van Unipro is dat er geen gasaansluiting aanwezig is voor het verwarmen van het bedrijfspand en voor het proces. Naast de biomassa houtgestookte pelletketels zorgt een warmtepomp en WKO-installatie dat een gasaansluiting overbodig is en dat Unipro volledig CO2-neutraal wordt verwarmd en produceert.

Hargassner Unipro

Technische toelichting houtpelletketels

Bij Unipro Haaksbergen staan op de eerste etage in de technische ruimte vier biomassa pelletketels Classic Lambda 60 (16-58 kW) cascade opgesteld met een totaal vermogen van 240 kW.
De biomassa pelletketels zijn modulerend houtgestookte CV ketels die terug kunnen moduleren tot 16 kW. De biomassa houtpellets liggen ondergronds opgeslagen in een pelletopslagbunker. Iedere biomassa pelletketel is voorzien van een eigen pellet bunkeruitvoersysteem type RAS 500. Dit is een vijzeluitvoersyteem welke in combinatie met een zuigsysteem ervoor zorgt dat de pellets dagvoorraad van de ketels automatisch gevuld worden. De vier biomassa pelletsketels zijn voorzien van automatische ontsteking, ketelreinigers en ontassingsysteem. Dit is nog eens duuurzaam CO2‑neutraal verwarmen met comfort.

Hargassner Unipro

Schematische weergave technische ruimte met een pellet CV ketel en aan de rechterzijde de pelletsopslagbunker

Hargassner Unipro

Doorsnede pelletketel linkerzijde vuurhaard en rechterzijde dagvoorraad pellets

Groenste fabriek van Nederland
Unipro ontving tijdens de opening het GPR-certificaat voor duurzaam bouwen met een rapportcijfer 8,66 en kan dus met trots zeggen dat zij de Groenste fabriek van Nederland zijn.

terug «

Tags: , , , , , , , ,